06 - 26 87 85 39

Mijn favoriete dagcrème

Nu de zomer er aan komt en de zon weer vaker gaat schijnen vind ik het belangrijk om het belang van een goede zonnebrandcrème weer extra onder de aandacht te brengen. In een zonnebrandcrème zit SPF. Dit staat voor Sun Protection Factor, oftewel zonbeschermingsfactor. Het beschermt de huid tegen schadelijke straling van de zon. Voor zowel het lichaam als het gezicht is minimaal factor 30 aan te raden.

De hardloper in mijn praktijk is de Paula’s Choice Resist dagverzorging met factor 50. Een verzorgende dagcrème mét goede zonbescherming! Deze crème is niet alleen maar mijn persoonlijke favoriet, maar ook die van vele anderen die in mijn praktijk komen. Omdat de reacties op de crème zo enthousiast zijn, heb ik een aantal mensen gevraagd of ze een kleine review willen geven.

Marjolein (34 jaar): Het lukte me nooit een crème trouw te blijven smeren. Veel crèmes lieten een vettig laagje achter op mijn gezicht en vaak ging ik me na een tijdje ergeren aan de geur. Daarom was ik sceptisch toen ik deze crème op advies van Annely ging testen. De crème is heel vloeibaar. Daardoor is hij zuinig in gebruik. Hij trekt binnen een paar seconden volledig in. Mijn huid voelt daarna zacht en helemaal niet vet. Ik hoef na het smeren niet te wachten met mijn make-up, maar kan direct door. Dat is ideaal. De crème is ongeparfumeerd. Dat was de eerste keer heel raar, maar het bevalt me erg goed.  Ik vind het een fijn idee dat er factor 50 in zit, omdat ik dan zeker weet dat mijn gezicht goed is beschermd tegen de zon. Ik gebruik deze crème nu al een paar maanden en ik ben er heel tevreden over!

Gretha (53 jaar): Wat ik prettig vind aan deze crème is dat het geen vettige crème is, maar dat hij snel in de huid trekt. Na het aanbrengen van de crème voelt mijn huid heerlijk aan. Nu ik deze crème langer gebruik merk ik dat mijn huid er egaler uitziet. Ook zouden normaal gesproken mijn pigmentvlekken donkerder zijn geworden door de zon maar dat is nu niet het geval. Het enige nadeel vind ik de prijs (€38,00). Ik gebruik deze tube nu 3 maanden lang dagelijks, maar smeer naast mijn gezicht mijn hals er ook mee in.

Ina (59 jaar): Van deze crème heb je per keer maar weinig nodig. Hij is erg vloeibaar en dat vind ik prettig smeren. Daarnaast werkt de crème ook verkoelend op mijn gezicht. Hiervoor gebruikte ik een dagcrème van Aldi voor de rijpere huid, maar deze liet een vettige laag achter op mijn gezicht. Ik merk dat de roodheid naast mijn neus ook minder wordt door het smeren van deze crème.

En waarom ik zelf fan ben van deze crème?

In deze gezichtscrème met SPF 50 zit geen parfum. Parfum kan irritatie op de huid veroorzaken en in combinatie met de zon kan het voor bruine pigmentvlekken zorgen. Ook zit in deze crème geen alcohol. Dat zit in bijna alle crèmes die op de markt zijn, maar het droogt de huid uit. De crème bevat een combinatie van meerdere zonnefilters voor optimale bescherming tegen de zon. Daarnaast bevat het verzorgende en kalmerende ingrediënten zoals vitamine E en kamille. Ook zitten er meerdere antioxidanten in de crème zoals groene thee-extract, druivenextract en gojibessen. Antioxidanten gaan huidveroudering tegen.

Nieuwsgierig geworden naar deze dagcrème met zonbescherming? Mail mij gerust op info@huid-enoedeemtherapie.nl en ik leg een sample voor je klaar in mijn praktijk.