06 - 26 87 85 39

Acnetherapie

De behandeling van acne bestaat uit verschillende therapieën, die er allemaal op zijn gericht om puistjes te verminderen en littekens te vervagen.

Tijdens het intakegesprek wordt uitgebreid naar de huid gekeken en wordt de mate van acne bepaald. Ook stellen wij vragen over voedingsgewoontes, hormonale veranderingen en de verzorging van de huid. Aan de hand van alle bevindingen wordt een behandelplan opgesteld.

Tijdens een behandeling wordt de huid grondig gereinigd. Hiervoor worden producten gebruikt die passen bij het huidtype. Vervolgens worden alle onzuiverheden verwijderd. Daarna volgt, afhankelijk van de ernst en het beeld van de acne, een passende peeling. De behandeling wordt afgesloten met een verzorgend product. Na afloop van de behandeling kan de huid wat rood zijn. Dit zal binnen een aantal uur verminderen. Ook kunnen er op de plekken waar ontstekingen zijn verwijderd kleine korstjes ontstaan. Deze zullen binnen een paar dagen vanzelf wegtrekken. Het is belangrijk hier niet aan te krabben.

Het verschilt per persoon hoeveel behandelingen er nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Wij proberen hier tijdens het eerste gesprek een schatting van te maken. Al na de eerste behandeling is te merken dat de huid rustiger wordt. Het is belangrijk om de huid ook thuis goed te verzorgen. Tijdens het eerste gesprek en tijdens de behandelingen geven wij uitgebreid advies over het gebruik van thuisproducten en de verzorging van een huid met acne.

Acnetherapie wordt veelal vergoed door de zorgverzekeraar. Kijk op de pagina Vergoedingen voor meer informatie.

Terug naar overzicht