06 - 26 87 85 39

Vaatjes in het gezicht

Rode vaatjes op de wangen, een spider naevus of bloedblaasjes zijn enkele van de vele vaataandoeningen die in het gezicht voor kunnen komen. 

Rode kleine bloedvaatjes op de wangen wordt ook wel couperose genoemd. Bij couperose zijn de bloedvaatjes verwijd, waardoor ze meer zichtbaar worden. Couperose komt veel voor op de wangen, maar ook op de neus en soms op het voorhoofd.
Een andere veelvoorkomende vaataandoening in het gezicht is een spider naevus. Dit ziet eruit als een rood stipje met meerdere vertakkingen.
Bloedblaasjes kunnen zowel op het gezicht als elders op het lichaam voorkomen.

Alle vaataandoeningen in het gezicht kunnen goed behandeld worden met de Elvii-KTP laser. De laserstraal wordt geabsorbeerd door de rode kleur in het bloed. Daarbij komt warmte vrij en door deze warmte wordt het bloedvaatje vernietigd. De meest storende bloedvaatjes zijn na 1 behandeling verdwenen. Vaak zijn er 2-3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

De behandeling van vaatjes in het gezicht wordt veelal vergoed door de zorgverzekeraar. Kijk op de pagina Vergoedingen voor meer informatie.

 

Terug naar overzicht