06 - 26 87 85 39

Mammacare

Huid- en Oedeemtherapie Annely Jansen is gespecialiseerd in de zorg tijdens en na borstkanker.

Wanneer u de diagnose borstkanker krijgt, komt er veel op u af. Niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk komt u voor grote uitdagingen te staan. Bijna altijd zullen er een operatie, bestralingen en/of chemotherapie plaatsvinden. Het is een heel intensieve tijd.

Als huid- en oedeemtherapeut kan ik tijdens het hele traject een actieve rol spelen bij de begeleiding en nazorg. Door vroegtijdige behandeling van de huid kan veel ongemak worden voorkomen.

Na een operatie is er in het wondgebied rondom het litteken vaak een beperkte afvoer van lymfevocht. Hierdoor ontstaat een vochtophoping waardoor genezing langer duurt. Met zachte massagetechnieken is het mogelijk om deze afvoer te bevorderen.
Door bestraling kan de huid kwetsbaar en droog worden. Ik geef dan graag tips en adviezen hoe u uw huid het beste kan verzorgen.
Ook chemotherapie kan voor plotselinge huidreacties en vochtophoping zorgen.

Al tijdens of na het behandeltraject kan er lymfoedeem ontstaan in het geopereerde gebied of, wanneer er lymfeklieren zijn verwijderd, in de arm. Door middel van massagetechnieken en/of compressie kan de afvoer weer op gang worden gebracht. Kijk voor meer informatie op de pagina Oedeemtherapie.

Littekens van operatiewonden kunnen worden behandeld met littekentherapie. Dit is vaak een combinatie van meerdere handelingen om een litteken soepeler te maken. Zie hiervoor de pagina Littekentherapie.

In mijn praktijk meet ik alle mogelijke hulpmiddelen aan, zoals therapeutisch elastische kousen en thoraxbandages als lymfphads, CircAid en Farrowwrap.

Voor het aanmeten van borstprotheses werk ik samen met Diny en Berlinda van Lingerie Nijverdal. Op hun website vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Huid- en Oedeemtherapie Annely Jansen is opgenomen in de verwijsgids van het Integraal Kanker centrum Nederland (IKNL).

Terug naar overzicht

Een afspraak maken?

U kunt per e-mail of telefoon contact opnemen met Huid- en Oedeemtherapie Annely Jansen

Een eerste consult is altijd kosteloos en vrijblijvend