06 - 26 87 85 39

Ongewenste haargroei

Ongewenste haargroei kan op meerdere manieren behandeld worden. Het is mogelijk om het haar weg te scheren met een scheermesje, een ontharingscrème te gebruiken of om het gebied te laten harsen. Dit zijn allemaal tijdelijke methodes om van haargroei af te komen. De haren zullen binnen enkele dagen tot weken teruggroeien. Huid- en Oedeemtherapie Annely Jansen maakt gebruik van zowel elektrische epilatie als lasertherapie voor definitieve ontharing.

Lasertherapie

Tijdens de behandeling wordt de gekoelde kop van het apparaat (Lumenis Light Sheer Diode) op de huid geplaatst, waarna er een korte puls wordt gegeven die lichtflitsen produceert die maar een fractie van een seconde op de huid worden uitgezonden. Het pigment van de haren absorbeert het licht en zet het licht om in warmte. De warmte zorgt voor vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje, zodat deze niet meer in staat is om een nieuwe haar te ontwikkelen. De behandeling verloopt snel, variërend van een paar minuten voor een klein gebied zoals de bovenlip tot een uur of meer bij het behandelen van de benen.
Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig met een tussenpoos van 6 weken. Klik hier voor de meest gestelde vragen over lasertherapie.

Elektrische epilatie

In tegenstelling tot een laserbehandeling kunnen met elektrische epilatie alle soorten haren behandeld worden; ook dunne haren en blonde of grijze haren. Elektrische epilatie wordt echter alleen uitgevoerd in het gezicht. Tijdens een behandeling wordt een dun naaldje in het haarzakje geschoven en wordt er kort stroom gegeven. Door de warmte die ontstaat door de stroom, wordt het haarzakje vernietigd. Hierdoor kan er geen nieuwe haar teruggroeien. De duur van het behandeltraject is afhankelijk van de locatie van de overbeharing en de hoeveelheid haren. De verwachte behandelduur wordt besproken tijdens het eerste gesprek.

Lasertherapie en elektrische epilatie in het gelaat worden veelal vergoed door de zorgverzekeraar. Kijk op de pagina Vergoedingen voor meer informatie.

 

 

Terug naar overzicht