06 - 26 87 85 39

Wat is huidtherapie?

Opleiding

Een huidtherapeut heeft een vierjarige HBO-opleiding Huidtherapie afgerond. Deze opleiding is te volgen aan de Hogeschool Utrecht of aan de Haagse Hogeschool. Na het succesvol afronden van de opleiding, ontvangt de huidtherapeut de titel Bachelor of Health.

Tijdens de opleiding ligt de focus op de huid en het onderliggende weefsel. Naast alle voorkomende huidklachten, bindweefselklachten en de diverse soorten oedeemproblematiek, komt ook de volledige anatomie, fysiologie en pathologie voorbij. Zo kan een huidtherapeut ook de onderliggende klachten herkennen en beoordelen.

Behandeling

Huidtherapie is nog een relatief jong en daardoor soms onbekend beroep. Voorheen konden patiënten bij huidproblemen alleen terecht bij een dermatoloog. Soms wordt gedacht dat een huidtherapeut een schoonheidsspecialist is. Dit klopt niet. In tegenstelling tot de schoonheidsspecialist behandelt de huidtherapeut alleen de zieke en/of beschadigde huid. Het doel is om de huidbeschadiging of huidaandoening te verminderen of op te heffen.

Kwaliteit

Na het afronden van de opleiding Huidtherapie volgt de huidtherapeut jaarlijks meerdere cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Deze cursussen worden geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.  In dit register wordt de kwaliteit en deskundigheid van de huidtherapeut gewaarborgd.

Heeft u last van huidklachten, vochtophopingen of een pijnlijk litteken?

Huid- en Oedeemtherapie Annely Jansen biedt professionele en persoonlijke zorg bij diverse huidaandoeningen