06 - 26 87 85 39

Tips voor huidverzorging in de herfst

De herfst is een mooie periode om je huidverzorging onder de loep te nemen en aan te passen aan de behoefte van je huid. Doordat de temperaturen langzaam omlaag gaan, gaat de verwarming thuis weer aan. Door het gure weer buiten en de warme, droge lucht binnen, krijgt je huid heel wat te verduren.

Tip 1: Douche en badder niet te lang en te heet
Vermijd langdurig badderen en douchen met heet water. Er wordt dan vocht onttrokken aan de huid, waardoor je huid droog en trekkerig aan kan gaan voelen. Gebruik eventueel een badolie in plaats van badschuim.

Tip 2: Exfoliëren
Je kunt jezelf warm aankleden, maar je gezicht kun je niet beschermen tegen regen, wind en kou. Je zult merken dat je huid in deze periode droger aan kan voelen. Vaak probeert je huid zich daarvan te herstellen door extra talg aan te maken. Talg zorgt er voor dat je huid een natuurlijk beschermlaagje heeft en soepel aanvoelt.  Dat is heel fijn, maar te veel aan talg kan er voor zorgen dat je poriën verstopt raken. Dat kan leiden tot puistjes. Daarom is het belangrijk om minimaal één keer in de week een exfoliant te gebruiken.  Een exfoliant zorgt er voor dat dode huidcellen verwijderd worden en poriën ontstopt worden. Weg puistjes!

Tip 3: Gebruik zachte en hydraterende producten
Probeer in deze periode producten met schuimende ingrediënten zoveel mogelijk te vermijden.   Deze drogen je huid vaak alleen maar meer uit. In plaats daarvan kun je kiezen voor een milde reiniger voor je huid. Een reinigingsmelk voor je gezicht is de perfecte keuze. Als de rest van je huid ook droog aanvoelt, kun je eens een doucheolie proberen. Gebruik voor je gezicht een voedende en hydraterende nachtcrème. Vergeet de rest van je lichaam niet, een  hydraterende bodylotion voorkomt een droge, jeukende huid!

Tip 4: Vergeet ook je lippen niet!
Je lippen hebben nauwelijks talgklieren en het vochtverlies van je lippen is veel groter dan het vochtverlies in andere delen van het lichaam. Daardoor ontstaan al snel droge lippen. Gebruik een verzachtende  lippenbalsem om je lippen glad en gehydrateerd te houden. Het is een fabel dat je verslaafd kunt raken aan lippenbalsem. Alleen wanneer je een lippenbalsem gebruikt die irriterende ingrediënten bevat zoals parfum, menthol, pepermunt of citrus, blijven je lippen droog en worden ze alleen maar droger. Kies daarom een lippenbalsem zonder parfum en met verzorgende ingrediënten zoals sheabutter en kamille.

Tip 5: Extra verzorging toevoegen aan je favoriete dag/ nachtcrème?
In deze periode valt het op dat je favoriete crème die je in de zomer gebruikte niet voedend genoeg meer is. Je huid voelt na het aanbrengen nog wat droog en ‘s ochtends is je huid niet zo glad en soepel als je gewend was. Paula’s Choice heeft daarvoor een mooi product ontwikkeld: de Oil Booster. Dit product met 9 plantaardige oliën kan aan iedere crème worden toegevoegd. Het helpt je huid te herstellen, verzachten en hydrateren. Wil je deze Oil Booster eerst proberen? Hij is ook verkrijgbaar in een miniverpakking.