Pigmentvlekken
Ouderdomsvlekjes, een zwangerschapsmasker of bruine verkleuringen in de hals: pigmentvlekken zijn een veelvoorkomend probleem. Pigmentenvlekken kunnen zich op twee manieren uiten.
Hyperpigmentatie: een teveel aan pigment in de huid. Hierdoor ontstaan plaatselijk bruine verkleuringen in het gezicht of op het lichaam.
Deze bruine verkleuringen nemen met de jaren toe en ontstaan vaak door blootstelling aan zonlicht.
Bruine verkleuringen kunnen goed worden behandeld met een oplichtende peeling of met de Elvii laser.
Kleine pigmentvlekjes worden behandeld met de Elvii laser en zijn vaak na één tot twee behandelingen al verdwenen.
Een groter gebied wordt vaak behandeld met een peeling. Afhankelijk van de zwaarte van de peeling zijn er tussen de 2-6 behandelingen nodig. Na de behandelingen is het belangrijk om een product met zonbescherming (SFP) te gebruiken, om het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken te voorkomen.
Hypopigmentatie: een vermindering of het ontbreken van pigment in de huid. Plaatselijk ontstaan lichte verkleuringen of witte vlekken in het gezicht of op het lichaam.
De lichte verkleuringen kunnen worden gecamoufleerd met camouflagetherapie.
Ook een microneedling behandeling kan er voor zorgen dat het contrast tussen de lichte verkleuring en de rest van de huid minder zichtbaar wordt.
Voor pigment behandeling Na 6 pigment behandelingen
De behandeling van pigmentvlekken wordt veelal vergoed door de zorgverzekeraar. Kijk op de pagina vergoedingen voor meer informatie.
Terug naar overzicht